Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дер Шпигел": Меркел - спасител на свободния свят, в който лидери са Путин, Ердоган и Тръмп

Ангела Меркел
Снимка: БТА

Представители на Християндемократическия съюз, чийто лидер е Ангела Меркел, коментираха в неофициален разговор в Берлин, че решението ѝ да се кандидатира за четвърти мандат като канцлер е сигнал, че Германия ще продължи да бъде фактор на стабилност.

Решението на Меркел да обяви в неделя кандидатурата си за четвърти мандат на канцлерския пост цели да даде гаранции за стабилността на ЕС в момент, в който популизмът, бежанската вълна и Брекзит поставят на изпитание европейския проект, а редица страни - членки на ЕС са в период на политическа криза, сподели в неформален разговор депутат от Християндемократическия съюз, член на комисията за външна политика в Бундестага. Това е и причината Меркел да изтегли по-рано оповестяването на решението си - близо година преди парламентарните избори в Германия, насрочени за есента на 2017 година.

Нестихват коментарите в германския печат. В публикация в електронния вариант на "Ди Велт" пише, че докато външнополитическите причини за нов мандат на Меркел са ясни, то не е така по отношение на вътрешната политика, където въпросителните са много повече. "Дер Шпигел" нарича Меркел спасител на свободния свят, в който лидери са Путин, Ердоган и Тръмп.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44