Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП ще гласува резолюция за противодействие на руската пропаганда

Снимка: andrey-kovatchev.eu

Европейският парламент ще гласува резолюция за противодействие на руската пропаганда в медиите и интернет. Предложеният документ не е юридически обвързващ и съдържа също мерки против насаждането на радикален ислямизъм от ИДИЛ в социалните мрежи.

В доклада се обръща внимание, че според разузнавателните служби на някои европейски страни Русия има намерението да извършва операции за дестабилизиране на други държави, обясни по време на дебата в Страсбург евродепутатът Андрей Ковачев, който е автор на някои от поправките в текста:


Тази седмица докладът, който в момента обсъждаме, стана повод за нова атака срещу Европейския съюз, като подобни медии твърдят, че Европейският парламент готви в последния момент тайна поправка към доклада, която да забрани православието. Пример за хибридна информационна война, и показва защо Европейският съюз трябва да противодейства на пропагандата. Много съжалявам за това, което чух от колегите от европейските социалисти и демократи, че те ще се въздържат при гласуването.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44