Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха от длъжност директора на горското стопанство в Петрич заради груби нарушения

Снимка: Радио ВИДИН

Директорът на горското стопанство в Петрич Стоян Дъгалов е уволнен за груби нарушения при снабдяването на населението  с дърва за огрев по време на предизборната кампания за президентските избори и за прикриване на незаконна сеч в особено големи размери.

Близо 300 жители са  били  превилигировани с евтини дърва без да са в списъците на нуждаещи се и социално слаби хора, заяви директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов:

Има неправилно изготвени технологични планове на сеч дървета без марка, както и доста количество незаконно отсечена дървесина.

Тази сутрин в недоволството се включиха и жителите на ромската махала в Петрич, които се заканиха  да блокират пътя за Кулата, ако 80-те крайно нуждаещи се семейства  не получат дърва за огрев.

Считано от утре директорът на горското стопанство е отстранен от работа, а днешния сигнал от страна на ромите, че ще блокират пътя, не е причина за освобождаването, допълни Дамянов, който обясни още, че събраните доказателства за нарушенията ще бъдат предадени на прокуратурата, както и че на немалко служители от горското стопанство в Петрич предстои да бъдат наложени дисциплинарни наказания. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44