Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортни проблеми в Италия заради стачка и дъждове

Рим наводнение
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия се провежда общонационална стачка на градския и железопътен транспорт. Недоволството  обхваща и други сектори, чийто протест е свързан  с Международният ден срещу насилието над жените.
Стачката в транспортния сектор  е в резултат на недоволство, породено от съкращения и липсата на назначения. Най-сериозно тя се усети в Рим и околностите му, където проливни дъждове създадоха  големи затруднения в трафика, допълнителни проблеми имаше и заради автомобилни катастрофи. Във всички големи градове протестът на градския транспорт създаде проблеми. Стачката на железничарите, която започна в полунощ, приключва в 21 часа местно време. Гарантирани са само високоскоростните влакове.

Транспортната стачка не беше изцяло отменена  за областите Пиемонте и Лигурия, както бе съобщено по-рано, поради големите наводнения през последното денонощие там. От комитета на пътуващите ежедневно с влакове граждани в Генуа подадоха официално оплакване до магистратурата  за безотговорното отношение на транспортните  профсъюзи и префектурите, които не са отменили стачката в район с червен код заради лошото време. Районът понесе големи щети от поройните валежи и придошли реки.  Националния протест  обхвана не само градския и железопътния транспорт, но изобщо обществения и частен сектор, включително кооперациите,  образованието, медицинското обслужване и авиокомпания „Алиталия”. Стачката  бе обявена в този по-широк диапазон във връзка Международният ден срещу насилието над жените.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44