Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Стара Загора наложи пълна забрана за строителство в парк "Бедечка"

Снимка: Венелина Попова

Община Стара Загора наложи пълна строителна забрана за строителство в парк "Бедечка" до промяната на общия и подробния устройствен план, но за не повече от 2 години.

Решението за парка беше гласувано от Общинския съвет на 29-ти септември, а на 31-ви октомври кметът на града Живко Тодоров заяви пред "Хоризонт", че до два дни ще наложи мораториум върху строителството.

Забраната идва близо месец по-късно, време, през което строителните дейности в парка продължиха. Новият план трябва да предвиди запазване на зелените площи в максимална степен и изграждане на инфраструктура с територии за спорт и атракции и смесена зона за обществено и нискоетажно жилищно застрояване. Заповедта на кмета може да бъде обжалвана в 30-дневен срок пред Административния съд, но от гледна точка на високия обществен интерес, се допуска нейното предварително изпълнение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44