Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима загинаха и петима пострадаха при две катастрофи във Великотърновско

Снимка: Жоро Александров

Трима загинаха и петима пострадаха при две катастрофи тази нощ във Великотърновско. 

Тази нощ около 1,30 ч. на пътя между Горна Оряховица  и село Върбица е самокатастрофирал лек автомобил "Опел Корса". За да помогнат на пострадалия, на помощ идват трима души с "Лада Нива". Докато групата се опитва да изтегли падналия в канавката "Опел", върху тях връхлита движещ се с висока скорост "Форд Мондео". 
На място са загинали двамата водачи и единият от помагачите. Трима пътници са във великотърновската болница с фрактури. 
Шофьорът на "Форда" е избягал, но по-късно е установен. Той е без шофьорска книжа и е бил зад волана дрогиран с амфетамин и марихуана, съобщиха от Великотърновската полиция. Пътят е затворен, извършва се оглед. Няма обходен маршрут. 

Рано тази сутрин на пътя Велико Търново - Варна около разклона за с. Джулюница друг лек автомобил е самокатастрофирал. 23-годишният водач е с опасност за живота, оперират го във великотърновската болница. По-леко е пострадало и 16-годишно момиче. Причините за произшествието се изясняват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44