Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турската полиция задържа 25 чужденци за връзки с "Ислямска държава"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

25 чужденци са задържани от турските власти за връзки с терористичната организация "Ислямска държава". Турски медии съобщиха,че екипи на отдела за борба срещу тероризма на истанбулската полиция са предприели мащабна и координирана по време и място операция срещу т.н. клетки на джихадисти в мегаполиса и областта.

Един от задържаните е австралийски гражданин. Властите смятат, че е бил вербовчик на джихадисти за Ислямска държава, както и един от организаторите на канала през Турция към Сирия. Освен това се смята, че задържаният, чието име е Нейл Пракаш, е свързан и с няколко терористични атентата, които бяха извършени през тази година в Истанбул.

Преди това бе съобщено,че други двама чужденци, от Узбекистан и Таджикистан, са задържани в Истанбул за връзки с "Ислямска държава".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44