Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът на консерваторите за президент на Франция ще бъде определен в днешния балотаж

| обновено на 27.11.16 в 12:30
Франсоа Фийон

Опашките от рано сутринта се трупат пред изборните секции на Франция. И двамата кандидати вече отидоха до урните. Очаквам присъдата на избирателите, заяви в Париж соченият за фаворит Франсоа Фийон, докато в Бордо съперникът му Ален Жюпе се оплака от клеветите срещу себе си по време на кампанията. Един от първите гласували тази сутрин беше бившият президент Никола Саркози, който отпадна на първия тур и обеща гласа си за Франсоа Фийон.

Въпреки значителната преднина на Фийон, потвърдена и в проучванията от последните дни, резултатът от днешния балотаж далеч не е предизвестен. Той ще зависи много от участието на избирателите, както и от техния профил и мотиви за вот. Според проучванията на първия тур са гласували над 500000 души с леви убеждения, главно за да преградят пътя на Саркози към президентската кандидатура. Според прогнозите сега те могат да предпочетат да гласуват срещу Фийон, чиято консервативна програма за икономически шок тревожи лявото пространство и особено държавните служители.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44