Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Мажоритарни избори в БСП въвежда лидерът Корнелия Нинова, съобщава на първата си страница вестник СТАНДАРТ. Председателят на партията да се избира пряко от цялата партия и да има само два 4-годишни мандата, предвиждат промените в устава, предложени от Нинова. Според нея всички кандидати за първия пост ще са вписани в листа и социалистите в страната ще гласуват с бюлетини в урни като на национални избори. „Осем години са предостатъчно време, за да се свърши работа, и твърде кратко време, за да не може който и да е председател да гледа на партията като на своя бащиния“, каза Нинова. Тя „шокира социалистите, като предложи те да имат право само на три мандата като депутати на БСП“, допълва СТАНДАРТ.
24 ЧАСА информира, че конгресът на БСП ще е на 4 февруари и че партията е за смесена избирателна система. Вестникът цитира новоизбрания президент Румен Радев, според когото „България не е готова за 100 процента мажоритарен вот“, и лидера на Движение България на гражданите Меглена Кунева, според която предложението за изцяло мажоритарно гласуване е „недопустим политически инфантилизъм“.
Няма шанс ГЕРБ да приеме мандат за съставяне на нов кабинет, съобщава още 24 ЧАСА, цитирайки отговора на премиера в оставка Бойко Борисов на призива на бившия конституционен съдия Георги Марков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44