Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат призова високопоставени членове на Консервативната партия да престанат да подронват авторитета на външния министър Борис Джонсън

Кметът на Лондон Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Депутатът Джейк Бери призова високопоставени членове на неговата Консервативна партия да престанат да подронват авторитета на външния министър Борис Джонсън като му се подиграват в публичното пространство. Според Бери е крайно време някои хора да „напуснат комфортната си зона в Уайтхол“, както той се изрази, и да подкрепят Борис Джонсън.

През последните седмици премиерът Тереза Мей и министърът на финансите Филип Хамънд публично се пошегуваха с бившия кмет на Лондон след негови традиционни опити да се подиграе с някои политици. Джейк Бери обаче смята, че дори и Борис Джонсън да прекалява понякога с язвителните си бележки към някои хора, това не е достатъчно основание неговият авторитет пред света да бъде уронван. Депутатът изтъкна, че Борис Джонсън се е върнал от посещение в Афганистан, смятан за една от най-опасните страни в света, където е имал срещи не само с ръководството на страната, но и с британските войници във военни зони, докато седящите уютно в парламента депутати говорят зад гърба му.

Депутатите от Консервативната партия и министрите трябва да застанат зад Борис Джонсън, ако Великобритания иска да успее с Брекзит, допълни Джейк Бери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44