Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Маргаритов: С най-много нарушения установени от КЗП са телекомуникационните оператори

| обновено на 27.11.16 в 19:21
Димитър Маргаритов
Снимка: Емил Николов

Комисията за защита на потребителите установява най-често нарушения при телекомуникационните оператори. Това обяви председателят на комисията Димитър Маргаритов.
Увеличават се сигналите, че мобилните оператори не дават пълна информация на потребителите за ползване на Интернет и телевизия, са установили от Комисията за защита на потребителите. 
Друга нелоялна практика е, телекомът да спира услугата по коректно обслужван договор, заради задължение по друг договор. Комисията за защита на потребителите е установила и случаи на заблуждаваща реклама при продажбата на продукти извън търговските обекти в по-малки населени места. На жителите се дават обяснения за много добрия ефект от ползването на определен продукт. Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов допълни: 
Презентация, която ще се осъществи в местната спортна зала, или в Клуба на пенсионера, или в някоя близка сграда, в която могат да се съберат повече хора или понякога пък е свързано и  с пътуване до определено място, до близка забележителност. Белег на всичкото това е, че се прави презентация на определени продукти. Най-честите случаи са матраци, наколенки, електрически възглавнички и всякакъв друг тип продукти.
В туризма хората на места биват заблуждавани за категорията на обекта. Друго нарушение е продажбата на храна и напитки на по-висока цена от обявените в менютата. При промоции клиентите биват привличани с обяви за отстъпки, но продуктите или са липсвали или са таксувани на редовните им цени, обявиха още от Комисията за защита на потребителите:
Ако на самата ски-писта се предлага дадена услуга, не е посочена цената или не може да се ориентираме как точно се предоставя и колко ще струва или пък ако се подаде вече сигнал за конкретно нарушение, колегите от приемната незабавно влизат в контакт с нашите екипи, които са в движение в това време и можем доста по-бързо да насочим хора там, където има някакъв реален проблем, каза Димитър Маргаритов.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44