Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Френските компании „Електрисите дьо Франс“ и „Веолия“ искат да строят АЕЦ „Белене“, твърди ТРУД. Вестникът не посочва източниците си, но цитира изявление на бившия енергиен министър Румен Овчаров. Овчаров, който е обвинен за безстопанственост по делото за АЕЦ „Белене“, заяви, че има „западен“ инвеститор. ТРУД припомня коментара на премиера Бойко Борисов, че ядреният проект може да се реализира чрез приватизация.

Съмнителни обществени поръчки валят и след оставката на кабинета, пише вестник СЕГА. Различни държавни ведомства се готвят да купуват всякакви стоки и услуги - от костюми за катаджиите и гориво за хеликоптери на „Гранична полиция“ до джипове, автобуси, софтуер, дронове, пътно строителство, проектиране и разширяване на бази данни и мрежи. В последните десетина дни се появиха поръчки, които впечатляват с много високи прогнозни стойности, пише СЕГА.

Десет милиарда лева ще бъдат „вкарани“ в икономиката през борсата, пише 24 ЧАСА, позовавайки се на стратегия за развитие на капиталовия пазар, изготвена от Комисията за финансов надзор, работодатели и емитенти на акции. В момента инвестиционният ресурс „спи“ в пенсионни фондове, застрахователни дружества, взаимни фондове и други източници. В стратегията се предвижда на борсата да бъдат пуснати големите държавни енергийни фирми, пише 24 ЧАСА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44