Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирийската армия контролира северната част на Алепо

| обновено на 28.11.16 в 10:09

Сирийската армия разби бунтовниците в Ал Сакхур - ключов район от северния град Алепо. Със завземането му бунтовниците загубиха контрола си върху северните части на града и бяха разделени на две групировки. Съобщението от сирийските държавни медии беше потвърдено и от независими наблюдатели, базирани в Лондон.

Алепо все още не е напълно завзет от правителствената армия, но ако това стане, президентът Башар Асад ще контролира вече петте най-големи града в Сирия. Алепо отдавна загуби статута си на икономическа столица на страната, но все още има голямо политическо значение, сочат анализатори, цитирани от Франс прес.

Цивилните жертви на артилерийската стрелба от средата на този месец досега са повече от 250. Ожесточените боеве прогониха над 10 хиляди бежанци от източните квартали. Планът на ООН за евакуиране на останалите бе одобрен от бунтовниците, но не и от сирийското правителство.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44