Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джебел получи разрешение за концесия на лековит извор на 10 км от града

Местната власт има амбицията да превърне района в балнеоложки център

Това са изоставените минерални басейни край Джебел, откъдето сега ще потече лековитата вода
Снимка: Радио Кърджали

Град Джебел е на път да стане балнеоложки център. Местната управа получи от Здравното министерство разрешение да ползва на концесия минерален извор, за чиято вода е доказано, че лекува над 20 болести. Минералната вода извира на десетина километра от Джебел. За да я ползва, местната управа започна изграждането на нов тръбопровод и помпена станция. Според кмета Бахри Юмер бъдещето на района е свързано с лековитата вода: Това означава да се открият СПА центрове тука и градът да се превърне в балнеоложки център. Имаме няколко такива с басейни, един такъв център. Втори, трети като започнат, вече започва да се развива градът, каза Юмер.
Инвестицията е за над 340 000 лева и е от държавния бюджет. Очаква се строителните работи да завършат за около 3 месеца. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44