Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 ученички и една служителка загинаха при пожар в интернат в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пожар в спалното помещение на интернат за девойки в град Аладаг, провинция Адана, Южна Турция причини смъртта на 13 души. 12 от тях са момичета на възраст от 10 до 14 години. Загинала е и една служителка в общежитието. Други 22 девойки са с наранявания и са настанени в болница, съобщи валията Махмуд Демирташ.

Пожарът избухнал във вечерните часове и буквално за минути обхванал цялата сграда. Засега не се съобщава официална версия, но министърът по европейските въпроси Йомер Челик заяви, че пожарът вероятно е възникнал от електрическата инсталация.

Вицепремиерът Вейси Кайнак, министрите на вътрешните работи и на образованието, а също министърът по въпросите на семейството заминаха за Адана. Десетки родители и близки на ученичките са се стекли към мястото на трагедията.

Според твърдения на очевидци, вратата, водеща към пожарната стълба, е била заключена. Твърди се, че общежитието е било за девойки, които учат в средно мюсюлманско училище, т.н. имам хатип. В ход е разследване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44