Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕНП предлага създаването на бежански центрове извън територията на ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската народна партия се обяви за създаване на бежански центрове извън територията на Европейския съюз и зони за сигурност в Близкия изток и Африка. 
Най-голямата партия в Европарламента предложи още мерки за охрана на външните граници, връщане на нелегалните мигранти и законна имиграция. 

Това става ясно от специално изявление на председателя на ЕНП Жозеф Дол, в което той призовава, че е крайно време за резултати в овладяването на миграционната криза. В предлаганата "пътна карта" по миграция политическата партия иска още създаване на зони за сигурност в Близкия изток и Африка. Предлагат се и други мерки за охрана на външните граници, връщане на нелегалните мигранти и законна имиграция, които вече са законодателно внесени ЕК. 

Нейният председател Жан-Клод Юнкер, който бе издигнат от ЕНП, до момента не е подкрепил идеята за "горещи точки" за прием на кандидат-бежанци извън европейска територия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44