Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите на транспорта от ЕС ще търсят съгласие за премахване на таксите за роуминг

Снимка: en.wikipedia.org

Министрите на транспорта и комуникациите от Европейския съюз ще обсъдят днес правилата, които ще позволят премахване на таксата за роуминг в Съюза. Според зададените цели надценката за разговори и ползване на интернет в чужбина трябва да отпадне от юни догодина. 


Министрите и депутатите от Европарламента обаче се опасяват, че това може да подтикне мобилните телекоми да отказват да предоставят услугата на клиентите си или да увеличат домашните си тарифи. По тази причина в края на октомври представителите на държавите-членки договориха намаляване на тавана върху таксите на едро, с които компаниите могат да се таксуват взаимно. 


За да влезе в сила, компромисът трябва да бъде одобрен от министрите днес и по-късно от Европарламента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44