Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината във Велико Търново глоби частно лечебно заведение за изхвърлени биологични отпадъци

Общината във Велико Търново глоби частно лечебно заведение за изхвърлени биологични отпадъци в контейнер за битова смет. Санкцията от 500 лева е платена без възражения. 

Общинският инспекторат е установил, че в контейнера за битова смет, даден на лечебното заведение, се изхвърлят употребявани спринцовки и кървави превързочни материали. Това е недопустимо и носи риск от зарази, съобщи пред БНР заместник-кметът по сигурността във Велико Търново проф. Георги Камарашев. Глобата от 500 лева е на минимума, който предвижда общинската наредба за опазване на околната среда за фирмите. Санкцията вече е платена.
По този повод на 7 декември общината, Регионалната екологична и Регионалната здравна инспекция организират среща с всички лечебни заведения в общините Велико Търново и Горна Оряховица за третирането на медицинските отпадъци.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44