Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В МУ в Плевен е подредена изложба с портрети на участници в стипендиантски програми

В Медицинския университет в Плевен е подредена изложба с портрети на участници в стипендиантски програми за студенти от ромски произход в медицинските университети и колежи. 
Днес четирима от тях получават дипломите си за лекари в Плевен. 

Стипендиантската програма е подкрепила над 200 младежи от ромски произход, повечето от които вече се реализират в различни професионално-медицински направления. В Медицинския университет ще бъде показан за първи път и специален филм, посветен на успешното завършване на медицинското образование на шестима млади лекари от ромски произход. Катя Благоева, организатор на събитието, заяви: 
Нашата провокация и нашето желание е да накараме всеки да се запита дали е готов да преобърне собствените си представи и да погледне на тези млади хора без предразсъдъци, без предубеждение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44