Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачката на работещите в морския транспорт на Гърция може да продължи и след неделя

Снимка: БГНЕС

Има вероятност общонационалната стачка на работещите в морския транспорт на Гърция, която започна тази сутрин, да продължи и след неделя. За това е бил уведомен устно Съюзът на българските транспортни работници. 

Неофициална информация  за ефективните протести е имало още преди два дни на международните пристанища, каза Александър Стамболийски, заместник-председател на организацията:

Постигната е договореност фериботите, които днес тръгват от Италия, да бъдат приети на гръцките пристанища, но товарите няма да бъдат обработвани. Синдикатите на работещите в морския транспорт в Гърция не приемат новите данъчни тежести върху заплатите си след приватизацията в сектора и предупредиха, че готвят стачка на 8 декември. Опасенията на българските международни превозвачи са, че  започналите тази сутрин протести може да продължат и следващата седмица, каза Стамболийски и препоръча да не се предприемат туристически и бизнес пътувания до и от Гърция по море.

Репортажа на Кети Тренчева можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44