Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британското правителство се оплака, че се води открита кампания за саботиране на плановете за Брекзит на външния министър

Снимка: БГНЕС

Британското правителство се оплака, че се води открита кампания за саботиране на плановете за Брекзит на външния министър Борис Джонсън.

Голям скандал се разразява във Великобритания около твърденията за заговор срещу Борис Джонсън в подготовката за Брекзит. От правителството съобщиха, че външният министър е бил „бесен“ след като негови изказвания по въпросите на имиграцията са били интерпретирани неправилно от медиите. В няколко съобщения през семицата бяха цитирани посланици на европейски страни в Лондон, че в частни разговори с тях Борис Джонсън е казал, че подкрепя свободното движение на мигрантите. Наложи се министърът публично да отрече, че макар и по принцип да не е против имиграцията, той твърдо застава зад по-строгия контрол след Брезкит.

Противоречивите сигнали обаче дадоха достатъчно основание на медиите отново да подхванат темата за пълния хаос в правителствените редици по въпроса за имиграцията. „Сънди телеграф“ пише днес, че много дипломати са изпратили писмени послания в подкрепа на външния министър, изразяващи загриженост от начина, по който той е представян. От канцеларията на правителството изразиха съмнения, че се прави умишлен опит за саботиране на работата на Борис Джонсън, като се разпространяват анонимни неверни информации. Очаква се днес Борис Джонсън да гостува на двата най-големи телевизионни канала - БиБиСи и АйТиВи, където да изложи ясно визията си за Брекзит.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44