Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никулденският курбан на монасите от Копиловския манастир край Кюстендил ще е от пъстърва, която са отгледали сами

Пъстърва, която сами отгледали в развъдник, ще предложат за Никулден монасите от светата обител "Свето Благовещение на Пресвета Богородица" край кюстендилското село Копиловци. Рибата е от пъстървовия вид сивен, който монасите отглеждат от оплоден хайвер, отгледан в инкубатори. Пъстървата от манастира е хранена само с естествена храна. След достигане на стандартни размери започват да я продават. Във времето извън молитвите си монасите чистят пъстървата, като работят по заявки на клиенти в Кюстендил и в София. Чистената пъстърва е по 12 лева за килограм, нечистената – по 10 лева за килограм. 

В дните от събота досега са докарали от развъдника десетки килограма, до самия Никулден ще наловят и ще закарат на сергиите си в София, които държат под наем, над 200 килограма пъстърва. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44