Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнирът "Let’s Play" събра във Велико Търново любители на компютърните игри от цяла България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първото извън столично издание на турнира "Let’s Play" събра във Велико Търново геймъри от цяла България. Те се съревноваваха в най-популярните през последното десетилетие компютърни игри. Гейминг състезанието е най-престижното в България. Организаторите дадоха шанс на гостите да изкачат връх Еверест, чрез възможностите на виртуалната реалност. Бъдещето на Велико Търново е свързано с високите технологии, каза при откриването кметът Даниел Панов и призова геймърите да създадат компютърна игра, свързана с историята на старопрестолния град, който два века е бил столица на България. Наградният фонд на състезанието е седем хиляди лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44