Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Купи жива елхичка, помогни на дете" се разраства

Снимка: БГНЕС

Североизточното държавно предприятие също се включи в инициативата "Купи жива елхичка, помогни на дете". Идеята на втората благотворителна кампания е държавните горски предприятия да осигурят 3000 елхи, като парите от продажба им да бъдат дарени на дете с тежко онкологично заболяване.

Държавното горско стопанство в Добрич ще подари елха на отделението по педиатрия в многопрофилната болница в областния град. От 8-и декември в сградата на горското стопанство в Добрич започва и продажбата на живи коледни дръвчета. Набраните средства ще подпомогнат лечението на 5-годишно дете.

Глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лева за физическите лица и от 100 до 5000 лева за юридическите, припомнят от Североизточното държавно предприятие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44