Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на ски пътя в Банско не е незаконен, няма нарушение на екологичните норми

Снимка: БГНЕС

Спешна проверка разпореди Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка със сигнал на природозащитници, че възстановителните дейности по ски пътя над Банско, който пострада след наводнението в началото на ноември, се извършва незаконно и в нарушение на екологичните норми.

Проверката е извършена от представители на Дирекция "Национална служба за защита на природата и НП "Пирин" в района на  местността Пещерите, където река Глазне излезе от коритото си, разруши два моста и нанесе сериозни щети на пътната инфраструктура и ски съоръженията. 

Експертите са инспектирали на място как се изпълняват възстановителните дейности по отстраняване на огромното количество камъни и скална маса, ремонтът на тръбопроводите, които са част от системата за производство на технологичен сняг, както и подмяната на оръдията. Проверката не е констатирала увреждане на съществуващата растителност в района, не е допуснато замърсяване на околната среда и по трасето няма тежка строителна техника, както се твърди в сигнала. От МОСВ уточняват, че ремонтът на ски пътя е извършен с разрешение на министерството и строги предписания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44