Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найджъл Фарадж е номиниран за "Личност на годината" от американското списание "Тайм"

Найджъл Фарадж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В крайния списък, от който редакторите на списанието ще изберат "Личност на годината 2016", освен Найджъл Фарадж има и други неочаквани номинации като руския президент Владимир Путин и поп певицата Бионсе. Читателите на "Тайм" в онлайн допитване вече определиха тяхната "Личност на годината" и това е индийският премиер Нарендра Моди

В кратката бележка към всеки номиниран кандидат срещу Найджъл Фарадж е записано: Като лидер на ЮКИП, Фарадж бе лицето на успешната кампания за напускане на Великобритания на ЕС, спечелвайки референдума, с което се постави началото на глобална популистка вълна срещу политическия естаблишмънт. 

Останалите кандидати за отличието са американската олимпийска шампионка по гимнастика Симон Байлс; екип от руски учени, изследвал ДНК и обяснил явления, смятани досега за паранормални; турският президент Реджеп Тайип Ердоган; жителите на Флинт, щата Мичигън, за разкритието, че питейните източници на града са замърсени с олово, и основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг

Личността на годината ще бъде обявена на 7 декември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44