Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Най-големият съд у нас - Софийският районен, излиза на протест утре заради отказа на Висшия съдебен съвет да реши дългогодишните проблеми на институцията, пише СЕГА. Повод за недоволството на съдиите е поредната проверка на съвета за забавени дела и отказът му да отпусне допълнителни щатни бройки за администрацията, както и да увеличи заплатите. Според Съюза на съдиите с проверката, назначена в началото на седмицата, се действа силово срещу неудобни магистрати.
„Пари за медицински застраховки, маскирани като дарения, се събират от родители на ученици. В същото време училищата вземат процент от средствата по сключените полици под формата на дарение“, твърди МОНИТОР. От Министерството на образованието и науката бяха категорични, че медицинските застраховки имат само препоръчителен характер, но в едно от големите столични школа тази услуга е представена като задължителна, допълва вестникът.
„Хиляда лева глоба ще отнасят джигитите, които карат бясно в града“, пише 24 ЧАСА, цитирайки готвените промени в Закона за движение по пътищата.  Тези, които превишат допустимата скорост с над 50 километра в час, ще плащат минимум 700 лева, ако нарушението е извършено в населено място, и още 50 лева за всяко следващо превишаване с 5 километра в час.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44