Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският премиер Тереза Мей заяви, че би желала плавен и методичен Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В интервю за "Файненшъл таймс", след като късно снощи депутатите в парламента подкрепиха представения от премиера план за напускане на ЕС, Тереза Мей заявява, че би искала процесът на Брекзит да протече максимално гладко и систематично. Тя обаче изтъква, че не си прави илюзии, че ще бъде лесно, напротив, очаква сложни преговори, тъй като има много висящи въпроси. Тереза Мей посочва, че ЕС не иска други страни да напускат организацията, както това смята да направи Великобритания, което допълнително засилва напрежението около преговорите. 

Запитана за отношенията ѝ с германския канцлер Ангела Меркел, британският премиер заявява, че е важно да се изградят добри отношения с всички останали 27 страни-членки. Тереза Мей отбелязва в интервюто, че е много важно също процесът с Брекзит да не се протака, защото хората ще загубят доверието в техните политици.

В коментар към интервюто вестник "Файненшъл таймс" пише, че докато държи под око ставащото на вътрешния фронт, където консерваторите евроскептици са нетърпеливи да се захванат с Брекзит, Тереза Мей е насочила основно вниманието си към Брюксел и предстящите преговори с ЕС догодина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44