Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът във Видин отложи делото на роднините на един от загиналите при взрива в Горни Лом

Четири дела от наследници на загинали в завода за боеприпаси в Горни Лом се водят в Административния съд във Видин. Съдът отложи делото на роднините на Петър Попов, един от 15-те загинали при взрива преди две години.

Близките на Попов търсят отговорност от Министерството на вътрешните работи, Министерството на икономиката и администрацията на Министерски съвет. Искът е заради неправомерни техни действия и бездействия, а претенцията е за 350 000 лева.

Причина за отлагането е, че не е изминал посочения 7-дневен срок от представянето на експертизата, съобщи съдията-докладчик по делото Биляна Пантелеева:
Това е гаранция за страните, че ще се запознаят с експертизата.
  
За мен единственият и най-големия виновник - това е държавата, посочи Димитър Димитров.баща на 26-годишния Михаил, който също ще предяви претенция към държавата.

За 13 декември в Окръжния съд във Видин е насрочено наказателно дело за взрива в Горни Лом.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44