Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във великотърновското село Балван се открива първият в България Център за превенция и спорт

Първият в България Център за превенция и спорт се открива днес във великотърновското село Балван. 

Децата и младежите ще се обучават как да действат при бедствия и аварии и за оказване на първа помощ в училище и извън него. Ще се запознаят с проблемите, свързани с наркотиците и трафика на хора. Занятията ще бъдат насочени и към създаване на интерес към професиите пожарникар и полицай и към насърчаване на масовия спорт и здравословния начин на живот.

Центърът е съвместна инициатива на МВР, Община Велико Търново, Националния военен университет, дарителски сдружения и Съюза на пивоварите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44