Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар взе жертва в българското гето край италианския град Фоджа

Снимка: В. Република

Пожар взе жертва в българското гето край италианския град Фоджа. В него живеят ромиq работещи в селското стопанство. Пожарът е избухнал тази нощ, като е обхванал голяма част от така нареченото „Българско гето”, което се намира в местността Борго Медзаноне на 20 км от град Фоджа. В действие веднага са влезли три пожарникарски отряда. Намерено е тялото на напълно изгорял 20-годишен мъж. Предстои да се разбере дали има и други жертви.

Не е ясен и точният брой на пребиваващите в момента български роми в гетото, което зависи от сезонната работа. Обикновено той е между 400 и 1000 души, сред които и много деца. Карабинерите водят разследване за причините, довели до пожара. Предполага се, че той е започнал или от късо съединение, или от електрическа печка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44