Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Бъчварова: Само при кризисна ситуация може да има автоматично квотно разпределение на бежанци

Снимка: БГНЕС

Българското правителство е готово да подкрепи автоматично квотно разпределение на бежанци в Европейския съюз само в случай на внезапна криза с миграционен наплив в някоя страна членка. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова, която участва в заседанието на Съвета по вътрешни работи в Брюксел:

Тогава, когато има кризисна ситуация трябва да действа такъв механизъм и той няма алтернатива. Въпросът е, че сега трябва да уточним как да определим момента, в който той би започнал да действа, за да могат да бъдат облекчени държавите на първата линия. Но сам по себе си задължителен няма логика да бъде приет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44