Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Хитрино: От днес започва изплащането на помощта за пострадалите

От социалното министерство гарантираха подслон за хората, останали без дом

| обновено на 10.12.16 в 17:29
Нуридин Басри
Снимка: Радио Шумен

Още днес започва изплащането на помощта от 325 лева на всички пострадали от село Хитрино, съобщи кметът Нуридин Басри:
Направена е организация. Започваме да раздаваме парите на хората, за да могат да посрещнат ежедневните си разходи или нужди. Сформираме две комисии: едната социална, другата строителна с участието и на Областна администрация да бъдат описани щетите, понеделник до обяд да може да има доклад на тази комисия и да направим конкретни искания до Министерския съвет за отпускане на целеви подпомагания както за публичните сгради, така и за частните.

За хората, останали без дом след експлозията в Хитрино, ще бъде осигурен подслон, увери пред БНР зам.-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов
 Ще бъдат поставени фургони, в които те ще бъдат настанени или ще им бъдат предложени други възможности.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44