Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осма жертва на експлозията в Хитрино

| обновено на 11.12.16 в 19:32

Жертвите в Хитрино станаха осем. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов, който участва в организирания кризисен щаб в шуменското село. 

Тялото на 18-годишно момче от близкото село Тимарево е открито. Младежът е бил затрупан от отломките на гарата.

Последно е видян на автогарата. Пратих хора и го намериха там затрупан, за съжаление
Пред журналисти премиерът съобщи още, че операцията по обезвреждане на авариралите цистерни с гориво може да продължи в близките 10 дни. Съдържанието на една от цистерните е вече прехвърлено. Очаква се от Румъния да пристигнат два специализирани крана, с които цистерните да бъдат преместени. 
Жителите на Хитрино, които трябва по спешност да отидат до домовете си, ще могат да го направят, но придружени от полицаи. Утре в 11.30 ч. кметът Нуредин Басри ще даде повече информация на жителите на селото. 
Бойко Борисов увери, че е осигурена храна за домашните животни, за които са създадени специално четири пункта. 
Пари за нови домове на пострадалите ще има, обеща Борисов: 
Просто да успокоим хората, че никой няма да бъде оставен. Утре вземаме решение, приблизително знаем какви ще са разходите. Ние ще ги преведем на Общината

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44