Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Десет дни евакуация на Хитрино, съобщава 24 ЧАСА във водещото си заглавие. Толкова време може да отнеме спасителната и обезопасителна операция, уточнява вестникът, като цитира премиера Бойко Борисов.

Бедствено положение беше обявено вчера в Хитрино заради опасност от нова експлозия при изтичане на газ. Операцията по източването на цистерните започна по-късно от обявеното и в късния следобед едната беше разтоварена успешно, съобщава ДУМА.

След като бе разрушено, Хитрино е в риск да бъде обгазено. Операцията по източването на авариралите цистерни с пропан-бутан и пропилен зацикли, пише вестник СЕГА. Основната версия за катастрофата е човешка грешка. Машинист се кълне, че влакът е намалил скоростта, допълва изданието.

Несъобразена скорост е основната версия за трагедията, при която влак с пропан-бутан и пропилен дерайлира и причини смъртта на осем души, пише КАПИТАЛ DAILY.

Това, което ни даваше хляб и живот, донесе смърт, казват пред ТРУД жители на Хитрино.

МОНИТОР помества на първата си страница разказа на 85-годишната Селиме от Хитрино, която споделя за случилото се с думите "Небето падна върху мен". Взривът превърна жителите на селото в бежанци, отбелязва вестникът и допълва към възможните причини, освен високата скорост, грешно подреждане на вагоните или неизправност в самия подвижен състав.

Хората от Хитрино, които останаха без подслон, ще имат нови домове, пише СТАНДАРТ, като цитира министър-председателя Бойко Борисов. Парите ще бъдат преведени направо на Общината. След като кабинетът даде целева субсидия на селото, кметът ще разговаря с всяко семейство как да се постъпи. Да помогнат с изграждането са предложили и Строителната камара и частни фирми, допълва СТАНДАРТ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44