Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на загиналите в двойния бомбен атентат в Истанбул в събота достигна 44 души

Полицията задържа близо 100 отговорни представители на прокюрдската Демократична партия на народите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на загиналите в двойния бомбен атентат в събота в Истанбул достигна 44 души, сред които 35 полицаи, съобщиха турски медии. Над 150 са ранените, като състоянието на някои от тях е тежко.

В Истанбул представители на чуждестранните дипломатически мисии на десетки държави днес участваха в протестно шествие срещу терора с полагане на венци в памет на жертвите, загинали в двойния терористичен атентат край стадиона на Бешикташ. В шествието участва и генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов.
 
Междувременно при операция на полицейски екипи от отдела за борба срещу тероризма в пет окръга на страната днес са били задържани близо 100 отговорни представители на прокюрдската Демократична партия на народите, която властите подозират, че е свързана с нелегалната Кюрдска работническа партия ПКК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44