Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската полиция арестува 6 души по подозрения в планиране на терористични нападения

На различни места в Англия бяха извършени арести след антитерористична операция и претърсване на съмнителни жилища. Четирима души бяха задържани в град Дарби и един в Бъртън-ъпон-Трент в Централна Англия. Арестувана е и една жена в Лондон.

Всички те са задържани по подозрения, че планират терористични нападения в навечерието на Коледните празници. Данните все още са оскъдни. От полицията съобщиха, че арестуваните са на възраст между 22 и 36 години. Те освен това дадоха уверения на разтревожените граждани в местата, където са извършени арестите, че ще бъдат надлежно охранявани и ги призоваха да предоставят повече информация за арестуваните, ако разполагат с такава.

Нивото на заплаха от терористични нападения във Великобритания е много високо. Мналата седмица шефът на външното разузнаване заяви, че „Ислямска държава“ използва ситуацията в Сирия, за да подготвя терористични актове срещу Великобритания и нейните западни съюзници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44