Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

EК е одобрила 10 милиона евро за възстановяване инфраструктурата на Хитрино

| обновено на 13.12.16 в 17:06
Снимка: Правителствена пресслужба

10 милиона евро за възстановяване инфраструктурата на Хитрино след експлозията е одобрила Европейската комисия. 
Парите ще се пренасочват целево за проекти само в тази община, съобщи след разговор с комисаря по бюджета Кристалина Георгиева в Брюксел министърът на земеделието в оставка Десислава Танева:

Община Хитрино има проектна готовност за ВиК инфраструктура, улична мрежа и пътна мрежа на обща стойност 8 милиона лева. Още до края на тази седмица, като се прибера, ще подпиша заповед за отваряне на този целеви прием. В момента се води комуникация между екип от Министерството на земеделието и храните и местните власти в община Хитрино за ремонт на разрушените общински сгради.

Зам. председателят на Комисията и комисар по бюджета Кристалина Георгиева благодари на колегите си за бързата реакция:

Искаме да видим какво още можем да направим, но за нас беше много важно да можем да кажем на нашите граждани: "Ние сме с вас !" Моите съболезнования на семействата на пострадалите. Много е важно да видят хората, че помощта идва бързо.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44