Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианският премиер получи вот на доверие от Долната камара на парламента

Паоло Джентилони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Камарата на депутатите в италианския парламент гласува  вот на доверие на правителството на Паоло Джентилони. Сената ще гласува утре.  Във вота не участват "Северната лига” и "Пет звезди"

С 368 "за" срещу 105 гласа "против"  Камарата на депутатите гласува доверие на правителството. Преди това премиерът Джентилони го представи  като  кабинет на отговорността и стабилността.

Джентилони посочи най-важните задачи пред него, засягащи пострадалите от земетресението райони и икономическия тласък чрез южна Италия . Изтъкна, че” банковата система е стабилна с изключение на специфични случаи заради  несъответстващо и незаконно поведение , за чието решаване правителството има готовност при  нужда да гарантира стабилността и спестяванията на гражданите.

В международен план, премиерът припомни важната заетост на Италия като председателстващ Г7 догодина,  поста й на непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, Европейският съвет в Рим през март.

Заради грубия език на депутати от опозицията, премиерът с финес обясни, че парламентът не е социална мрежа. Отказът й да гласува, Джентилони  иронично интерпретира  чрез самата постъпка на опозицията с думите:
Толкова много обичаме парламента, че не влизаме в него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44