Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд във Видин отложи за януари делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом

Снимка: радио Видин

Окръжният съд във Видин отложи за 20-и януари делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом преди две години, който отне живота на 15 души. Информация на Анжела Каменова от Радио Видин:

На насроченото за днес заседание се явиха четиримата обвиняеми и защитата им. Собственикът на завода Валери Митков е привлечен под отговорност за смъртта на 15 души, както и за причинени телесни повреди на две лица.

Обвиняема за причинена смърт по немарливост е Палма Иванова, бивша служителка в предприятието, която е отговаряла за безопасността на труда. Подсъдими за престъпления по служба са Божидар Василев, бивш началник на отдел "Контрол върху общоопасните средства" в МВР и Ивелина Бахчеванова, която е била директор на дирекцията за международно контролирана търговия и сигурност в икономическото министерство.

Заради информация, която според съдебния състав е държавна тайна, заседанието се проведе при закрити врати. Не е постигнато споразумение страните да признаят вината си и процесът да е по съкратеното производство. Предсоти да бъдат разпитани над 200 свидетели по делото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44