Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромите от квартал "Кремиковци" в Гърмен са отказали да участват в протест

Ромите от квартал "Кремиковци" в Гърмен са отказали да участват в протест, иницииран от лидера на ДРОМ – депутата Илия Илиев. Тази сутрин той се опитал да ги организира пред сградата на Общината. 

За пореден път вчера жители на Гърмен протестираха срещу продължаващото незаконно строителство и заселване в ромската махала и срещу риска от хепатитна епидемия. Илиев е имал намерение да организира контрапротест, а след неуспеха си, се опитал да влезе със свои хора в общината и да разговаря с кмета Минка Капитанова

Местните жители обаче не са го допуснали. Там има засилено полицейско присъствие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44