Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Унгарски бивалици и небивалици“ в България

Снимка: rivapublishers.com

Книгата на унгарския писател и поет Янош Лацкфи „Унгарски бивалици и небивалици“ ще бъде представена тази вечер в НДК. Премиерата е в рамките на програмата на Панаира на книгата в София. След като вече разбрахме „Какви са унгарците“ в първата книга на автора, преведена на български, Янош Лацкфи ни предлага ново пътешествие из унгарската душа. Какво търсят кучета в линейка, колко антифриз може да изпие един унгарски разбойник – на тези въпроси се търсят отговорите в кратките разкази от сборника…
Янош Лацкфи е автор и на съвременна поезия, и на проза, но в Унгария е известен най-вече с детски приказки и произведения – той е баща на шест деца и детската читателска аудитория му е любима.
За автора и неговото творчество, за трудния за всеки европеец унгарски език и за особеностите при превода на унгарската литература разказва преводачът на „Унгарски бивалици и небивалици“ Адриана Петкова Пападопулос.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.