Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последният таен свидетел: От 2008 г. Ахмед Муса Ахмед изгражда страктура на ИД в България

Снимка: БГНЕС

Последният таен свидетел по делото за разпространяване на джихадистки идеи твърди, че Ахмед Муса Ахмед е в основата на нелегална структура на фондацията "Ал Уакф ал Ислями" в България. Въпросният свидетел беше разпитан в пазарджишкия окръжен съд.
По думите му, създаването на нелегалната структура на Ислямска държава е започнало през 2008 година, като в продължение на няколко години след това, Ахмед е работил за изграждането на стройна структура в страната. Преди четири години на общо събрание  в джамията "Абу Бекир" в Пазарджик са били определени лидери, които са обикаляли в различни райони, за да пропагандират идеите на Ислямска държава. Самият Ахмед бил приобщен към тази  дейност при посещение в Германия, където се е срещал с представители на организацията "С име в държава на халифата". По късно единият от ръководителите бе осъден за радикалната си дейност в Турция. Адвокатът на Ахмед, Елвира Панкова отрече съпричастност на клиента й към Ислямска държава.
Делото ще продължи на 19 януари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44