Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се надява наблюдението на борбата с корупцията и организираната престъпност да отпадне от 2017-а

Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Бойко Борисов изрази надежда, че наблюдението на българските реформи в борбата с корупцията и организираната престъпност ще отпадне от следваща година. По-рано в Брюксел Борисов проведе среща с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, който отговаря пряко за докладите по мониторинга над правосъдието и вътрешните работи у нас.

Не очаквах толкова ласкаво да се отнесе, така високо да оцени дейността ни особено борбата с контрабандата и приходите в бюджета. Реформите, които сме направили, и увереността, че това е правилният начин да се стигне до отпадане още следващата година на мониторинговия механизъм. Нещо повече, той настоява да дойде февруари месец в България, за да обясни ролята на това правителство и всичко, което е направено за този период. Последни няма да бъдем, но се надявам от това, което прочетох, ако ги има тези изречения в доклада, то е ясно, че усилията ни се оценяват. И ако се продължи в тази посока, ефектът ще е добър, каза Борисов.

В съобщение до БНР от Европейската комисия се цитира Франс Тимерманс, който е окуражил премиера Борисов да продължи борбата срещу корупцията и реформата на правосъдната система и да покаже повече резултати, като например повече дела на специализираната прокуратура“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44