Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов иска ЕС да направи консултации с Доналд Тръмп преди да удължи санкциите срещу Русия

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е поискал Европейския съюз да направи консултации с новият президент на Съединените щати Доналд Тръмп преди да удължи санкциите срещу Русия с още 6 месеца заради анексирането на Крим. Премиерът съобщи, че е направил предупреждението по време на заседанието на лидерите от съюза в Брюксел:

Предупредих, че ще стане много неприятно за Европа, ако като дойде новият американски президент, не сме в синхрон с продължаването на санкциите.  Настоях, ако може предварително да се направи тази консултация, за да не остане само Европа с потвърдени санкции. Ако са заедно ще е по-добре, според мен, или изобщо да няма санкции.

П думите му, ако ЕС продължи да налага санкции срещу Русия, а САЩ ги спрат, проблемът ще бъде икономически:

Защото ние ще продължаваме нашата стока, селскостопанска продукция да не отива на този пазар. Когато след 6 месеца другите стоки са се настанили на щандовете, където са били нашите стоки, вече този пазар няма да съществува за нас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44