Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Помощите за Хитрино стигнаха рекордните 32 милиона лева, съобщава вестник СЕГА. Жестокият жп инцидент, при който загинаха 7 души, а други 29 пострадаха, породи невиждана досега съпричастност от страна на частни дарители и институции. Правителството и Европейската комисия отпуснаха целево 30 милиона, а граждани и фирми дариха само за шест дни още близо милион и 700 хиляди лева, допълва изданието.

Отделението по урология на Първа градска болница в София изненадващо спря работа вчера, а шефът му бе уволнен, съобщава ДУМА. Като причина за спирането на работа се посочва недостатъчният брой лекари и медицински сестри, които напоследък напускали. Директорът на болницата уверява, че отделението е закрито временно до събиране на нов екип, а останалите звена на лечебното заведение работят много добре, допълва вестникът.

Собствениците на мотори, ремаркета, каравани и кемпери ще могат да сключват застраховката "Гражданска отговорност" за срок, по-малък от 12 месеца, пише ТРУД, цитирайки законовите промени, приети от парламента на първо четене. Полицата вече ще може да се сключва за един, два или повече месеца, като минималният ѝ срок не може да е по-малък от 30 дни. Целта е притежателите на тези превозни средства да плащат "Гражданска отговорност" само за месеците, в които ги ползват, се казва в материала.

До една година затвор и глоба от 500 до 1000 лева чакат шофьорите, които нямат застраховка "Гражданска отговорност", съобщава 24 ЧАСА, като цитира промени в Наказателния кодекс, обнародвани в края на миналия месец. От 1 януари КАТ прекратява служебно регистрацията на коли без такава полица. Според запознати в момента има 150 хиляди такива автомобила.

Премиерът Бойко Борисов даде знак от Брюксел, че е склонен да обмисли възможността да направи ново правителство с мандата на Реформаторския блок, пише СТАНДАРТ. Според вестника Борисов обаче обвърза този вариант със задължителна промяна в Изборния кодекс, за да се въведе мажоритарна избирателна система.

Вестник МОНИТОР информира, че при визитата си в Брюксел Борисов е разговарял с германския канцлер Ангела Меркел. Борисов иска засилване на общоевропейската гранична охрана и ще настоява за продължаване на подкрепата за държавите на предна линия по време на мигрантската криза, пише вестникът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44