Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновено е изтеглянето на взривоопасните цистерни от Хитрино

Снимка: БГНЕС

Започна работата по изтеглянето на поредните вагони-цистерни от дерайлиралите на 10 декември в Хитрино. Според комисар Тошко Бързилов, който координира операцията, не може да се каже предварително по колко цистерни ще бъдат изтеглени, защото операцията е изключително рискова и не трябва да се бърза. Той обясни, че товарът трябва да бъде добре закрепен върху автовозите, за да не се стигне до нов инцидент. 

В 9 часа започва заседание на Обществения съвет, който разпределя помощите за хората от селото. Вчера бяха изтеглени две цистерни до кариерата в село Каменяк. През нощта изнасянето на цистерни беше преустановено. Очаква се на около 250 семейства да бъдат раздадени пакети с храна. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44