Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Бъндеришка поляна беше даден стартът на зимния сезон в Банско

| обновено на 17.12.16 в 12:44
Банско
Снимка: Кети Тренчева

Официално започна ски-сезонът в българските зимни курорти. На Бъндеришката поляна в Пирин, край Банско беше даден стартът на зимните спортове. Специален гост е олимпийският шампион от Австрия Фриц Щробл
Стотици любители на белите спортове и приключенията се записаха за участие в традиционните игри "Влез в отбора на шампиона“ и "Ловци на съкровища“, използвайки възможността за онлайн регистрация.

Празничните прояви продължават след обяд на площада в Банско с пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров, артистично огнено шоу и фолклорен концерт. Официалното откриване на сезона е от 18 часа, а преди празничната заря, жителите и гостите ще се насладят на музикалния спектакъл на Калин Вельов и Нина Николина.
От туристическия бизнес в Банско заявиха, че са готови за силен сезон, качествени услуги и непроменени цени. Хотелската база е заета почти на 100 процента. В ски зоната работят около 70 процента от пистите, напълно обновена е и пързалката за зимни кънки. Всички писти са обезопасени, обозначени като сложност, навсякъде има информационни табели за  безопасност. От ПСС призовават любителите на белите спортове да не карат извън обозначените места и да направят планинската застраховка, която им гарантира безплатна помощ при евентуални инциденти.

В Боровец дневните карти за лифтовете днес са само 5 лева, а нощното каране на ски ще е безплатно. Безплатно е и паркирането в общинските паркинги. Повод за многото намаления днес е официалното начало на зимния туристически сезон и навършването на 120 години от обявяването на Боровец за курорт. Освен това, разиграва се лотария със 120 сезонни лифт карти, предстоят също така различни концерти и детски забавления.

Деветкилометрова опашка от коли се е образувала  по пътя от Самоков към Боровец - научи "Хоризонт". Причината е откриването на ски-сезона в зимния курорт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44