Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските министри на външните работи и отбраната проведоха серия от телефонни разговори с колегите си от Турция, Сирия и Иран

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е провел телефонни разговори с външните министри на Турция и Иран. Обсъдени бяха сирийската криза, значението на съвместните усилия на международната общност да се осигури хуманитарна помощ в Сирия и съдействието за политическо решение на конфликта. Телефонните разговори са проведени по инициатива на руската страна, уточниха от руското външнополитическо ведомство. Тримата първи дипломати изразиха съгласие да се срещнат в близко бъдеще, като вероятен период може да бъде края на декември, съобщават руските медии, позовавайки се на анонимен дипломатически източник. 

В същото време и министърът на отбраната на Русия генерал Сергей Шойгу проведе серия от телефонни разговори със сирийския си колега Фахед Джасем ал-Фреджем и министъра на отбраната на Иран генерал Хосейн Дехган, както и с ръководителя на турското разузнаване МИТ Хакан Фидан. Те са разговаряли във връзка с обстановката в северния сирийски град Алепо и по въпросите за нормализацията на хуманитарната обстановката и на цялостната ситуация, свързана с обезпечаването на условията за прекратяване на бойните действия на територията на близкоизточната държава. Шойгу е изразил съболезнованията си на Хакан Фидан във връзка с атентата днес в турския град Кайсери.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44