Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багер от рудник на Христо Ковачки срина частен имот

Скандалното самоуправство е извършено в сутрешните часове на съботния ден

Снимка: Кети Тренчева

Багери на открития рудник към "Въгледобив- Бобов дол" са сринали до основи частен имот с производствени халета. Според наемателя на терена, причината са залежи от въглища под имота, към които  концесионерът Христо Ковачки от известно време  проявява настойчив интерес. 

Частният имот с площ от 450 квадратни метра е в непосредствена близост до открития рудник на мината и от 7 години се използва за склад и търговия със строителни и отоплителни материали. До момента е имало няколко неуспешни опита за покупка на терена от собственика на мината Христо Ковачки. 

За безпрецедентното самоуправство тази сутрин разказва наемателят на терена Людмил Станчев

В 8.00 часа сутринта е изпратена верижна машина-хидравличен багер от втори участък на открит рудник и е съборена сграда, две индустриални халета, 450 квадратни метра сравнени със земята. Имало е някакъв пласт, доколкото знам, въглища, които се намират под нашите сгради. Интересът е да се извадят тези въглища, като трябва да бъдеме елиминирани и махнати от този терен.

За случаят е уведомен и собственикът на имота - софийската фирма "Кийп 1", чийто представител също е дал показания в полицията. Потърсихме за коментар и Красимир Червагански, който по документи е едноличен собственик на мини "Бобов дол". 

Той беше категоричен, че няма нищо общо със случая, тъй като след миньорските протести е продал дяловете си и няма, цитирам: никаква връзка с дружеството, концесионера и предстоящите поредни масови съкращения в мината.

Скандалът със сринатите сгради в частния имот се разраства сред местното население, тъй като теренът е в непосредствена близост и до вододайната зона на Бобов дол.

Опитите да се свържем с новия директор на „ Въгледобив Бобов дол“ - ЕООД , Харалампи Златанов, до този момент са неуспешни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44